Core Return Policy

Uiteraard streven we ernaar om gereviseerde producten van de hoogste kwaliteit te leveren. Dit proces begint bij een beschikbare core van goede kwaliteit. Daarom is het van belang dat cores tijdig, zorgvuldig verpakt en onbeschadigd aan ons worden geretourneerd. (Als we uw core niet terugkrijgen, of als deze beschadigd is tijdens verzending, kunnen we het uiteraard niet als ruildeel klaarleggen).

  1. Alle cores moeten binnen 60 dagen na datum van de verkoop van het originele ruildeel aan ons worden geretourneerd. Als deze periode wordt overschreden kunnen we besluiten om geen statiegeld terug te betalen of slechts een gedeelte.
  2. Alle cores moeten franco en in de originele verpakking naar ons worden verstuurd. Ook evt. (plastic) kratten en spanbanden mee terugsturen. Verpak de core zorgvuldig, zodat deze niet tijdens verzending beschadigd raakt. Het is belangrijk dat u een kopie van de paklijst of factuur- of factuurnummer bijvoegt. We ontvangen elke dag erg veel cores. Zonder paklijst of factuur kunnen wij het niet behandelen. De medewerkers die de statiegelddelen verwerken zijn niet de personen waar u normaal gesproken contact mee heeft bij ons. Het is fijn dat u alvast doorgeeft dat er iets aankomt, maar dat neemt niet weg dat er absoluut instructie met de zending meegestuurd moet worden (paklijst, factuur of factuurnummer, met vermelding voor credit statiegeld)
  3. LET OP WEDERVERKOPERS/DISTRIBUTEURS. Als u het onderdeel doorverkoopt crediteer uw klant pas nadat Ganzeboom de core heeft gecrediteerd. Zie ook PUNT 7.
  4. Als er bijzonderheden zijn met de core, zoals gebroken bakhuizen, brandschade, etc.; neem contact met ons op voordat u de core naar ons verzendt. Verwacht geen (volledige) waarde voor ernstig beschadigde cores.
  5. Alleen volledig gemonteerde cores worden geaccepteerd. Een gedemonteerde core heeft minder waarde. Er kunnen onderdelen missen en/ of er kan schade aan de core zijn ontstaan.
  6. We verwachten geen brandschone cores, maar de olie moet afgetapt zijn en (van buiten) vrij van het meeste vuil, vet en olie. Wikkel het onderdeel in plastic om te voorkomen dat eventueel na-lekkende vloeistof mogelijk andere zendingen beschadigt.
  7. Een aantal van de fabrikanten (zoals ZF met de mechatronics) stelt voorwaarden aan de toestand van de cores en accepteert ze niet altijd. Wij wachten met het maken van de credit totdat wij akkoord krijgen van de fabriek. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.