Versnellingsbak onderhoud en levensduur

Olie en filters

Met de komst van betere oliesoorten geven autofabrikanten minder vaak een interval voor het vernieuwen van olie en filter van de automatische versnellingsbak. Op grond van wat wij in de praktijk zien doen wij dat wél; namelijk elke 60.000 km of elke 2 jaar. Ondanks dat de olie veel beter is geworden zien wij dat toch vaak vervuiling optreedt. Voor een relatief gering bedrag voor het vernieuwen van olie en filter kan wellicht een dure reparatie worden voorkomen. Versnellingsbakfilters, pakkingen en de juiste olie kan Ganzeboom uit voorraad leveren en desgewenst monteren.

Software onderhoud

Wat er verder aan onderhoud gedaan kan worden is het uitlezen van foutcodes, resetten van adaptiewaarden en het uitvoeren van software updates. Uiteraard kan Ganzeboom dit voor u verzorgen

Rijgedrag en belasting

Als vanzelfsprekend is ook het rijgedrag ook van invloed op de levensduur van de automatische transmissie; net als andere delen van de auto is de slijtage erg afhankelijk van de mate waarin het gaspedaal wordt gebruikt. Ook de mate van belasting bijvoorbeeld rijden met caravan of een andere zware lading heeft grote invloed op de levensduur van de transmissie.

Extra transmissie-koeler

Om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen is het verstandig te overwegen een extra transmissiekoeler te monteren. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de transmissie defect raakt door oververhitting. Daarom hebben wij `s zomers ook het meeste werk! Een extra transmissie-koeler kunnen wij dan ook van harte aanbevelen, vooral in extreme omstandigheden zoals rijden met aanhanger of caravan, het rijden in de bergen, bij hoge buitentemperaturen of met speciale zware voertuigen als campers.

Extra koelers zijn bij Ganzeboom in diverse soorten en maten in voorraad. De montage hiervan kan in elke autowerkplaats uitgevoerd worden, uiteraard ook door Ganzeboom. De montagetijd is afhankelijk van de auto, maar gemiddeld binnen één á twee uur.

Koeler voor Mercedes

Speciale koelerkit voor Mercedes, economische en snelle oplossing voor een defecte koeler. Laat de originele koeler in zijn plaats en voeg de extra koeler toe. We hebben koelers met snelle vergrendeling voor de Mercedes 722.6 op voorraad. Beschikbaar in alle formaten.

.

Transmissie olie

Het is raadzaam olie te verversen elke 60.000 KM of elke 2 jaar.

Check van versnellingsbak met software

Het uitlezen van foutcodes, resetten van adaptiewaarden en het uitvoeren van software updates kan Ganzeboom uiteraard voor u verzorgen.

Tranmissie koeler

Om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen is het verstandig te overwegen een extra transmissiekoeler te monteren. UIt onderzoek is gebleken dat 30% van de transmissies defect raakt door oververhitting.