Koppelomvormer

Ganzeboom Transmissies verzorgt de revisie van uw koppelomvormer (torque converter) in eigen huis. Door deze revisie krijgt u een zo goed als nieuwe koppelomvormer voor een lagere prijs dan een nieuw onderdeel. Dankzij onze jarenlange ervaring staan wij ook op dit gebied garant voor kwaliteit, snelheid en service. We bieden dan ook één jaar garantie op de gereviseerde koppelomvormer. Onze gekwalificeerde mensen werken met de modernste apparatuur en zorgen ervoor dat elke koppelomvormer na revisie computergestuurd wordt gebalanceerd.

  • Preventieve revisie mogelijk
  • Eén jaar garantie na revisie
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Ook voor volledige versnellingsbak revisie
  • TCRA-gecertificeerde revisies

Een zo goed als nieuwe koppelomvormer tegen een lage prijs: inclusief één jaar garantie.

Plan direct een afspraak in

Koppelomvormer revisie bij Ganzeboom

Revisie is een voordelig alternatief wanneer uw koppelomvormer defect is. Een gereviseerd auto-onderdeel wordt volledig gerepareerd, getest en schoongemaakt. U krijgt dus een zo goed als nieuwe koppelomvormer tegen een aanzienlijk lagere prijs. Het is echter verstandig om niet te wachten tot de koppelomvormer kapot is voordat u de revisie laat uitvoeren. Preventieve revisie is vaak nog goedkoper en zal de levensduur van de koppelomvormer aanzienlijk verlengen.

De revisies worden uitgevoerd in één van de garages van Ganzeboom Transmissies. Onze monteurs geven u graag vrijblijvend advies over de staat van de koppelomvormer en de mogelijkheden voor revisie. Neem hiervoor contact op met één van de vestigingen van Ganzeboom Transmissie.

Almelo: 0546 819 510

Amsterdam: 020 411 4750

Nuland: 073 522 9833

U kunt ook gebruik maken van het online contactformulier.

.

Koppelomvormers

Dankzij onze jarenlange ervaring staan wij ook op dit gebied garant voor kwaliteit, snelheid en service. Onze gekwalificeerde mensen werken met de modernste apparatuur en zorgen ervoor dat elke koppelomvormer na revisie computergestuurd wordt gebalanceerd.

TCRA gecertificeerde revisies

Ganzeboom is lid van de Torque Converter Rebuilders Association (TCRA). De TCRA is een professionele organisatie die streeft naar een continue verbetering van het kennisniveau waarop revisiebedrijven van koppelomvormers opereren. Door de TCRA is er communicatie tussen verschillende revisiebedrijven, waardoor er continu wordt gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van het revisieproces. Hierdoor kan Ganzeboom Transmissies de hoogste kwaliteit in revisie van onder andere koppelomvormers bieden.

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor het reviseren van uw koppelomvormer? Neem dan direct contact op!

Plan direct een afspraak in

Onderdeel van versnellingsbak revisie

Het reviseren van een koppelomvormer is een onderdeel van onze versnellingsbak. Vaak is de koppelomvormer maar een klein onderdeel van het probleem met de versnelling. Om deze reden is vaak een volledige revisie van de versnellingsbak revisie te adviseren. Ganzeboom Transmissies doet versnellingsbak revisies van onder andere Audi, Volkswagen, Fiat, Mercedes, Mini, BMW, Opel, Renault, Peugeot en nog vele andere merken.

reparatie versnellingsbak

De functie van een koppelomvormer

Een koppelomvormer is een soort vloeistofkoppeling, waardoor de motor enigszins onafhankelijk van de transmissie kan draaien. Als de motor langzaam draait, bijvoorbeeld wanneer de auto stationair draait als hij voor een stoplicht staat, is de hoeveelheid vloeistof doorgegeven via de koppelomvormer zeer klein, zodat het stilstaan van de auto slechts een lichte druk op het rempedaal vereist. Als het gaspedaal vanuit stilstand wordt ingedrukt en de auto moet blijven stilstaan, zal er harder gedrukt moeten worden op de rem. Reden hiervoor is dat als het gaspedaal wordt ingedrukt, de motor versnelt en er meer vloeistof in de koppelomvormer gepompt wordt, waardoor meer vloeistof naar de wielen wordt overgedragen.

Werking koppelomvormer

De koppelomvormer maakt deel uit van de versnellingsbak en bestaat uit 3 onderdelen: het turbinewiel, de stator en het pompwiel. Het turbinewiel en het pompwiel vormen de buitenkant van de koppelomvormer, de stator bevindt zich binnenin dit onderdeel.

De koppelomvormer brengt de kracht die de motor opwerkt over naar de aangedreven wielen. Dit gebeurt door een vloeistofstroom en door middel van centrifugale kracht. Wanneer het pompwiel gaat draaien wordt de vloeistof door de centrifugale kracht naar buiten geslingerd. De vloeistof stroom dan door de stator en langs de groeven van het turbinewiel. De stator laat de olie maar in één richting stromen, het zal dus niet terugstromen. Als de motor meer kracht uitoefent komt er meer olie door dit systeem en dus meer olie langs het turbinewiel. Hierdoor wordt de druk op het turbinewiel opgevoerd; uiteindelijk gaat het turbinewiel meedraaien. Wanneer de motor dus meer toeren gaat maken en meer olie gaat pompen, gaat het turbinewiel draaien en zal de auto in beweging komen.

Aanvullende informatie: Mercedes koppelomvormers

Het is belangrijk op de conditie te letten van Mercedes koppelomvormers om vroegtijdige problemen te voorkomen. De drukreguleringsklep, TCC/klep en smeerklep zijn aan slijtage onderhevig. Over het algemeen valt het aan te raden het kleppenhuis te reviseren na 100.000 km of meer. Gebruik hiervoor de juiste transmissieolie: MB 236.14. Reset de transmissieomvormers met diagnostiekgereedschap. Voer aanpassingen uit met het diagnostiekgereedschap, zoals de OEM-scanner van Ganzeboom Transmissies.

Contact

Indien u een afspraak wilt maken, een prijsopgave wilt aanvragen of vragen heeft met betrekking tot koppelomvormer revisie, dan kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen of een mail sturen.