Getriebe am Lager

Ganzeboom hat viele Austauschgetriebe auf Lager, aber auch gute gebraucht oder neue Getriebe. Auch wenn ein Getriebe nicht am Lager ist, haben wir oft eine schnelle und preiswerte Lösung. Hier können Sie am Besten suchen mit Getriebekennbuchstaben (Versnellingsbakcode - leider nur auf Niederländisch).

Prüfen Sie hier ob Ihr Getriebe vorrätig ist:

Een complex onderdeel

Zoals gezegd is de versnellingsbak in een rap tempo door ontwikkeld. Tegenwoordig vind je in de motorvoertuigen een versnellingsbak die opgebouwd is uit diverse onderdelen en erg complex is. De meeste personenauto’s hebben vijf versnellingen, een aantal heeft er zes en ze hebben er allemaal één om het voertuig achteruit te laten rijden. Daarnaast zijn er grote en zware voertuigen waarbij er veel meer versnellingen aanwezig zijn. Deze voertuigen kunnen door meerdere versnellingen optimaal presteren onder verschillende omstandigheden.

Daarnaast kan het per motorvoertuig verschillen wat voor versnellingsbak er aanwezig is. Een automatisch motorvoertuig beschikt over een automatische versnellingsbak, dat wil zeggen dat er tijdens het rijden niet meer geschakeld hoeft te worden. In deze voertuigen is dan ook geen koppeling aanwezig en de versnellingsbak kan in dit geval zelf doorschakelen naar een ander toerental.

Het gros van de motorvoertuigen heeft echter een handgeschakelde versnellingsbak, dat wil zeggen dat er een koppeling pedaal in het motorvoertuig aanwezig is en dat de bestuurder van het motorvoertuig zelf kan schakelen naar een andere versnelling. Hierdoor kan er zelf bepaald worden wanneer er wordt geschakeld en bij welk toerental. Op deze manier kan het motorvoertuig sneller optrekken (door niet te schakelen), of juist zuiniger rijden door onder een laag toerental te rijden.

De versnellingsbak wordt intensief gebruikt

De versnellingsbak van een motorvoertuig wordt intensief gebruik, het kan daarom voorkomen dat er onderdelen verslijten, kapot gaan of opraken. Er kunnen dan diverse problemen ontstaan, de versnellingsbak kan uit de versnelling schieten of de versnellingsbak maakt een raar en hard geluid. Mocht daar last van hebben dan is het verstandig om een versnellingsbak revisie te laten doen. Deze revisie is tevens aan te raden ter preventie, zo kunnen bepaalde problemen vooraf verholpen worden en heeft u altijd een goed gesmeerde versnellingsbak.

Bij Ganzeboom Transmissies bent u aan het juiste adres voor uw versnellingsbak revisie, versnellingsbak onderdelen. Daarnaast beschikken wij over een grote voorraad versnellingsbakken voor de meest uiteenlopende automerken.