DSG versnellingsbak

Een DSG versnellingsbak is technisch gezien een combinatie van een automatische en handgeschakelde versnellingsbak, met een natte of droge plaat dubbele koppeling. De specialisten van Ganzeboom Transmissies hebben veel ervaring met de diagnose, reparatie en revisie van DSG versnellingsbakken. Vraag direct vrijblijvend advies en een prijsindicatie op voor uw DSG versnellingsbak.

  • Technische specialisten met meer dan 40 jaar ervaring
  • Diagnose, reparatie en revisie van uw versnellingsbak en mechatronic
  • Vervangen van DSG koppelingen
  • Alle versnellingsbak onderdelen en veel ruilbakken direct in voorraad
  • Een jaar garantie na de versnellingsbak revisie

Bel 0546 845 901 (Almelo) Bel 073 522 9833 (Nuland)

Wat is een DSG versnellingsbak?

De DSG behoort tot een van de beste automatische versnellingsbakken. Het is een combinatie van een handgeschakelde en automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. DSG is een afkorting van het Engelse Direct-Shift Gearbox en het Duitse Direktschaltgetriebe. Auto’s met een DSG bak hebben geen koppelingspedaal en u bestuurt deze auto’s op dezelfde manier als een automaat. Net als bij het rijden in een automaat schakelt de versnellingsbak voor u en rijdt de auto soepel weg. Met een DSG versnellingsbak hoeft u geen koppeling te gebruiken en is er geen kans dat de motor afslaat.

Hoe werkt een DSG versnellingsbak?

DGS versnellingsbakken bestuurt u hetzelfde als automatische versnellingsbakken. Het grote verschil tussen deze twee bakken is de aansluiting van de motor op de versnellingsbak. Bij een automatische versnellingsbak wordt de motor op de versnellingsbak aangesloten met een koppelomvormer. Bij een DSG versnellingsbak vervangen een aantal computergestuurde koppelingen de koppelomvormer. De ene koppeling werkt op de even versnellingen en de andere koppeling op de oneven versnellingen. De DSG schakelt eenvoudig door de ene koppeling uit te schakelen en de andere in te schakelen, waardoor deze versnellingsbak zeer snel van versnelling schakelt.

Voordelen van DSG versnellingsbakken

Het rijden in een auto met een DSG versnellingsbak heeft verschillende voordelen ten opzichte van een handgeschakelde of automatische bak. Zo schakel je met een DSG versnellingsbak sneller van versnelling dan met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Andere voordelen van de DSG zijn:

  • Comfortabel rijden door de automatische besturing
  • Vloeiende en snelle overgang in versnellingen
  • Laag brandstofverbruik door het schakelsysteem
  • Geen koppelingspedaal meer om te schakelen
  • Keuze om automatisch of via flippers te schakelen

DSG diagnose, reparatie en revisie

Ganzeboom Transmissies heeft jarenlange ervaring in de diagnose, reparatie en revisie van DSG versnellingsbakken. Bij ons heeft u de mogelijkheid om uw DSG te laten controleren op mogelijke problemen en versnellingsbak revisie uit te laten voeren. We raden het aan om uw DSG versnellingsbak regelmatig te laten controleren. Onze specialisten hebben de technische kennis en benodigde diagnoseapparatuur om problemen aan een DSG bak te diagnosticeren, repareren en reviseren. Zo voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten die na verloop van tijd kunnen ontstaan, als u de DSG versnellingsbak niet laat controleren door een specialist.

Wilt u vrijblijvend advies en een kostenindicatie voor uw DSG versnellingsbak? Vul het onderstaande contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Plan direct een afspraak in

Ganzeboom Transmissies: DSG + DCT versnellingsbakken

Ganzeboom Transmissies is niet alleen gespecialiseerd in het diagnosticeren, repareren en reviseren van DSG versnellingsbakken. Onze specialisten hebben ook jarenlange ervaring en de technische kennis voor de diagnose, reparatie en revisie van DCT versnellingsbakken. DCT is de afkorting voor Dual Clutch Transmission. Bij deze versnellingsbakken gaat het ook om een dubbele koppeling. Naast de DSG versnellingsbakken van Volkswagen en Audi kunt u bij Ganzeboom Transmissies dus ook terecht voor DCT versnellingsbakken van Ford, Volvo en Misubishi.

Contact

Bent u geïnteresseerd in het laten diagnosticeren, repareren en reviseren van een DSG versnellingsbak? Vraag dan vrijblijvend advies en een kostenindicatie op door te bellen naar een van de onderstaande vestigingen of door een mail te sturen.

Almelo
T: 0546 - 819510
E:receptie@ganzeboom.net

Amsterdam
T: 020 - 4114750

Nuland
T: 073 - 5229833
E:receptie.nuland@ganzeboom.net