Versnellingsbak: uitgebreid aanbod versnellingsbakken van alle merken

Opslag versnellingsbakkenGanzeboom heeft veel revisiebakken in voorraad maar, ook goede gebruikte en nieuwe versnellingsbakken. Ook als de versnellingsbak niet kant en klaar op voorraad is, hebben we vaak een snelle en betaalbare oplossing. In de onderstaande zoekmachine kunt u het gemakkelijkste zoeken naar versnellingsbakken via de versnellingsbakcode.

Versnellingsbak, een complex onderdeel

versnellingsbak

Tegenwoordig vind je in de motorvoertuigen een versnellingsbak die opgebouwd is uit diverse onderdelen en erg complex is.

Tegenwoordig vind je in de motorvoertuigen een versnellingsbak die opgebouwd is uit diverse onderdelen en erg complex is. De meeste personenauto’s hebben vijf of zes versnellingen en ze hebben er allemaal één om het voertuig achteruit te laten rijden. Daarnaast zijn er grote en zware voertuigen waarbij er veel meer versnellingen aanwezig zijn. Deze voertuigen kunnen door meerdere versnellingen optimaal presteren onder verschillende omstandigheden.

Daarnaast kan het per motorvoertuig verschillen wat voor versnellingsbak er aanwezig is. Automatische motorvoertuigen beschikken over automatische versnellingsbakken, dat wil zeggen dat er tijdens het rijden niet meer geschakeld hoeft te worden. In deze voertuigen is dan ook geen koppeling aanwezig en de versnellingsbak kan in dit geval zelf doorschakelen naar een ander toerental.

Het gros van de motorvoertuigen heeft echter een handgeschakelde versnellingsbak, dat wil zeggen dat er een koppeling pedaal in het motorvoertuig aanwezig is en dat de bestuurder van het motorvoertuig zelf kan schakelen naar een andere versnelling. Hierdoor kan er zelf bepaald worden wanneer er wordt geschakeld en bij welk toerental. Op deze manier kan het motorvoertuig sneller optrekken (door niet te schakelen), of juist zuiniger rijden door onder een laag toerental te rijden.

De versnellingsbak wordt intensief gebruikt

versnellingsbak

Mocht u last hebben van harde geluiden of een versnellingsbak die uit de versnelling schiet, dan is het verstandig om een revisie te laten doen.

De versnellingsbak van een motorvoertuig wordt intensief gebruik, het kan daarom voorkomen dat er onderdelen verslijten, kapot gaan of opraken. Er kunnen dan diverse problemen ontstaan, de versnellingsbak kan uit de versnelling schieten of maakt een raar en hard geluid. Mocht u daar last van hebben, dan is het verstandig om een versnellingsbak revisie te laten doen

Ganzeboom Transmissies

Bij Ganzeboom Transmissies bent u aan het juiste adres voor uw kapotte versnellingsbak, versnellingsbak revisie, koppelomvormers, versnellingsbak spoelen en onderdelen. Daarnaast beschikken wij over een grote voorraad versnellingsbakken voor de meest uiteenlopende automerken.